Vartiaiset ry

Tervetuloa sukuseuramme kotisivuille!

Yhdistyksen tarkoituksena on Vartiaisten suvun yhteenliittymänä

 •     Koota piiriinsä isän tai äidin puolelta Vartiaisten sukuun kuuluvat tai avioliiton kautta siihen liittyneet henkilöt
 •     Pyrkiä selvittämään suvun vaiheet ja historia
 •     Kehittää suvun keskuudessa suoritettavaa sukututkimusta
 •     Järjestää sukupäiviä, yhteisiä kokouksia ja erilaisia retkeilyjä ja muita sen toimintaan liittyviä tilaisuuksia
 •     Harjoittaa yhdistyksen päämääriä edistävää julkaisutoimintaa.

Syysparlamentti ja vuosikokous 2013

Tänä vuonna ei perinteistä Syysparlamenttia järjestetä.

Osallistumme muiden suvuista ja historiasta kiinnostuneiden kanssa Karjala-talolla järjestettävään Perhe ja suku -tapahtumaan lauantaina 9.11.2013. Tilaisuuden aikana järjestämme oman sääntömääräisen vuosikokouksen. Kokouskutsu on Vartiaisten Viestin numerossa 3/2013 ja seuran verkkosivuilla.

Syysparlamentti ja vuosikokous 2013

Tänä vuonna ei perinteistä Syysparlamenttia järjestetä.

Osallistumme muiden suvuista ja historiasta kiinnostuneiden kanssa Karjala-talolla järjestettävään Perhe ja suku -tapahtumaan lauantaina 9.11.2013. Tilaisuuden aikana järjestämme oman sääntömääräisen vuosikokouksen. Kokouskutsu on Vartiaisten Viestin numerossa 3/2013 ja seuran verkkosivuilla.

Ohjelma:

 • Klo 10:00–10:45 Suvun jäljillä: Karjalaista sukututkimusta ja asutushistoriaa, FT Kari-Matti Piilahti
 • Klo 10:45–11:30 Ajankohtaista tietosuoja-asiaa sukuharrastajalle, varatuomari Markku Ruuskanen
 • Klo 11:30–12:15 Lounastauko
 • Klo 12:15–13:00 Luento- ja keskustelutilaisuus: DNA-testien tuomat mahdollisuudet Vartiaisten sukuhaarojen yhteisten esivanhempien etsimisessä, Wärtsilä-sali

Näille sukututkimusluennoille on vapaa pääsy.

 • Klo 13:00–15:00 Vartiaiset ry:n vuosikokous

Ne jotka eivät halua osallistua vuosikokoukseen voivat iltapäivällä osallistua 10 euroa maksavaan Perhe ja suku sodan varjossa -seminaariin.

 • Klo 12:30–13:15 Karjalan palautus ja asuttaminen jatkosodan aikana, prof. Martti Turola
 • Klo 13:15–14:00 Karjalainen nainen ja perhe, FT Pirkko Sallinen-Gimpl
 • Klo 14:00–14:30 Kahvitauko
 • Klo 14:30–15:15 Sota-ajan arki lapsen silmin, aikalaisten muistikuvia
 • Noin klo 15:30 Seminaarin päätös

Sukujen ja pitäjäseurojen esittely- ja myyntipöytiin voi tutustua tilaisuuden aikana klo 10–16.

Osallistumismaksua Vartiaisten vuosikokoukseen ei ole, mutta mikäli ruokailette, maksaa sen jokainen itse.

Tänä vuonna ei myöskään ole arpajaisia.

Luento- ja keskustelutilaisuus: DNA-testien tuomat mahdollisuudet Vartiaisten sukuhaarojen yhteisten esivanhempien etsimisessä

Paikalla DNA-testialoitteen tekijä Jani Koskinen Vartiaisten Riistaveden haarasta, asiantuntijana toimii Ahti Kurri, Hiitolan-Kurkijoen sukututkimuspiiristä. Tilaisuuden tavoitteena on antaa osallistujille perustiedot DNA-testeistä. Keskustelussa on tarkoitus löytää toimintatavat, joilla päästään eteenpäin Vartiaisten useiden erillisten sukuhaarojen mahdollisesti yhteisten esivanhempien etsimisessä.

Osalla sukuhaaroista on varmasti yhteisiä esivanhempia, mutta DNA-testeillä voidaan asiaan saada varmuus. Samoin saadaan selville mahdollisesti suvun lähtöseudut ajalta ennen paperille tehtyjä verotusmerkintöjä. Nykyään Vartiaisten viralliset lähtöpaikat ovat Koivistolla ja Karjalan kannaksella.

Tilaisuuden sisällön Ahti Kurri on suunnitellut nimenomaan Vartiaisia varten, joten kaikki suvun esivanhempien selvittämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Saapuminen Karjalatalolle

Tapahtuman kartat on nähtävissä seuran verkkosivuilla: Käpylän kartta, Karjalatalon 1. kerros, 2. kerros, 3. kerros ja 4. kerros.

Pihassa ja talon edessä on vähän pysäköintipaikkoja. Yleensä piha täyttyy näytteilleasettajien autoista ennen tilaisuuksien alkua, joten sinne ei kannattane yrittää.

Karjalatalon ympäristön pikkukatujen varsilla on pysäköinti monin paikoin rajoittamatonta. Käpylän alueen kadut ovat osittain melko kapeita ja yksisuuntaisia, mikä osaltaan rajoittaa pysäköintimahdollisuuksia. Omalla autolla saapuvia muistutetaan, että Karjalatalolla järjestettävien suurten tapahtumien aikaan virhepysäköinnistä todennäköisesti sakotetaan. On syytä muistaa, että tieliikennelaki kieltää ilman erillistä merkkiäkin pysäköimästä siten, että muu liikenne estyy tai vaikeutuu. Erityisesti kiinteistöjen asukkaiden liikkuminen pyritään pitämään sujuvana, kun pysäköidään katujen varsille. Lähistön suurilta kaduilta, kuten Koskelantieltä ja Kullervontieltä löytyy myös kadunvarsipysäköintimahdollisuuksia. Pysäköintirajoitukset on merkitty katuosuuksille erikseen.

N-junalla pääsee Käpylän asemalle josta kävelymatka Karjalatalolle on 900 metriä.

Pasilan asemalta bussilla 69 ja Helsingin keskustasta Rautatietorilta ainakin bussilla 55 pääsee Karjalatalon lähelle.

Tarkempia ohjeita ja aikatauluja Helsingin kaupungin liikennelaitos: www.hkl.fi