Vartiaiset ry

 

Tervetuloa sukuseuramme kotisivuille!

Yhdistyksen tarkoituksena on Vartiaisten suvun yhteenliittymänä

  •     Koota piiriinsä isän tai äidin puolelta Vartiaisten sukuun kuuluvat tai avioliiton kautta siihen liittyneet henkilöt
  •     Pyrkiä selvittämään suvun vaiheet ja historia
  •     Kehittää suvun keskuudessa suoritettavaa sukututkimusta
  •     Järjestää sukupäiviä, yhteisiä kokouksia ja erilaisia retkeilyjä ja muita sen toimintaan liittyviä tilaisuuksia
  •     Harjoittaa yhdistyksen päämääriä edistävää julkaisutoimintaa.

Ennen Vartiaisten sukuseruran vuosikokousta järjestetään luento- ja keskustelutilaisuus DNA-testien tuomista mahdollisuudet erityisesti Vartiaisten sukuhaarojen yhteisten esivanhempien etsimisessä. Tilaisuus alkaa kello 12:15 Karjalatalon Wärtsilä-salissa.

Ennen Vartiaisten sukuseruran vuosikokousta järjestetään luento- ja keskustelutilaisuus DNA-testien tuomista mahdollisuudet erityisesti Vartiaisten sukuhaarojen yhteisten esivanhempien etsimisessä. Tilaisuus alkaa klo 12:15 Karjalatalon Wärtsilä-salissa.

Paikalla DNA-testialoitteen tekijä Jani Koskinen Vartiaisten Riistaveden haarasta. Tilaisuuden sisällön on suunnitellut Ahti Kurri Hiitolan-Kurkijoen sukututkimuspiiristä nimenomaan Vartiaisia varten, joten kaikki suvun esivanhempien selvittämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Tilaisuuden tavoitteena on antaa osallistujille perustiedot DNA-testeistä. Keskustelussa on tarkoitus löytää toimintatavat, joilla päästään eteenpäin Vartiaisten useiden erillisten sukuhaarojen mahdollisesti yhteisten esivanhempien etsimisessä.

Osalla sukuhaaroista on varmasti yhteisiä esivanhempia, mutta DNA-testeillä voidaan asiaan saadaan varmuus. Samoin saadaan selville mahdollisesti suvun lähtöseudut ajalta ennen paperille tehtyjä verotusmerkintöjä. Nykyään Vartiaisten viralliset lähtöpaikkat ovat Koivistolla ja Karjalan kannaksella.